LogoBuurtvereniging Ons Ommetje

Buurtmuseum

Op 28 juni 2016 23:16:18 geschreven door Dorien van Pinxteren.

Krijgt de Krinkelhoek zijn eigen Buurtmuseum?
Als het aan Kunstenaar Alex van der Heijden ligt wel. In het weekend van 24 en 25 september wil hij ouderensociëteit de Krinkelhoek omdopen naar een Buurtmuseum. Een museum voor en door buurtbewoners. Dus er worden spullen ten toon gesteld waar buurtbewoners trots op zijn; een mooi familieportret, het geërfde vaasje van oma, een zelfgemaakt schilderij, je mooiste boek, hun hobby etc. Doel daarbij is dat buurtbewoners elkaar treffen in het Buurtmuseum in het weekend van 24 en 25 september. Gezamenlijk de ‘kunst’ bekijken en bijpraten over hun wijk.
Deze tentoonstelling is namelijk meteen de laatste stuiptrekking van de ouderensociëteit. Daarna wordt het gebouw gesloopt. Met sloopspullen van het gebouw gaan kunstenaars kunstwerken maken die daarna in het nieuwe wijkcentrum ten toon gesteld worden. Het nieuwe wijkcentrum Meteoor aan de oude Litherweg wordt geopend op zaterdag 8 oktober met o.a. een expositie van deze werken.
Als u voor het weekend van 24 en 25 september spullen in bruikleen wil geven voor het Buurtmuseum, kan u dat doorgeven via atelieralex@outlook.com
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers die 1 avond op stap willen gaan om spullen op te halen in hun eigen buurt. Dit zal onder begeleiding gaan van Alex van der Heijden. Mensen die dit willen doen kunnen dit ook melden op bovenstaand e-mail adres. U kunt ook bellen naar 06 – 14 34 27 81.

Reacties

Geen

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.